مشاور وزیر آموزش و پرورش و مدیرکل دفتر برنامهریزی و تألیف کتابهای درسی صبح روز یکشنبه در نشست خبری «آخرین تغییرات کتابهای درسی» عنوان کرد: دومین نگاشت برنامه درس ملی تدوین و به کمیسیون راهبری طرح ارائه شده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجتالاسلام علی ذوعلم با اشاره به این که تولید برنامه درس ملی از سه سال پیش آغاز شده است، اظهار داشت: اکنون نگاشت دوم این برنامه با 66 صفحه و هشت فصل در آستانه نهاییشدن قرار دارد.
وی با بیان این که «برنامه درس ملی یکی از ابعاد تحول بنیادین و مهندسی فرهنگی کشور است» خاطرنشان کرد: تا چند سال آینده از همگسیختگی کتابهای درسی از بین میرود و محتوا و قالب تقلیدی کتابها، نوسازی و بومیسازی میشود. این امر با توجه به مبانی فلسفه تعلیم و تربیت و استفاده از تجربههای جهانی و تحقیقات کارشناسان داخل کشور انجام خواهد شد.
مدیر کل برنامهریزی و تالیف کتابهای درسی با بیان این که «اکنون این سند در مرحله پیشنویس قرار دارد و قابل استناد نیست» یادآور شد: تغییراتی که در برنامه درس ملی و کتابهای درسی ایجاد میشود، در زمینههای مبانی، اهداف، حوزههای یادگیری، عناوین دروس، نحوه ارایه، جدولهای درسی، میزان حضور خانوادهها و تبدیل کتابهای درسی به بستههای آموزشی خواهد بود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: این سند در سریعترین وضعیت، از سال 91 در سطح مدارس اجرا خواهد شد. این طرح سال 91 به صورت آزمایشی در پنج درصد مدارس پایه اول دبستان و متوسطه، سال 92 در 20 درصد از همه پایهها و در نهایت سال 93 در تمام مقاطع به صورت سراسری اجرا میشود.
وی با بیان این که این سند برای اولین بار در ایران تدوین میشود و تنها 40 کشور جهان از سند مدون درسی برخوردارند، تاکید کرد: این سند هر 10 سال یک بار براساس الگوی بومی و تکیه به مبانی فرهنگی بازنگری خواهد شد.
وی درباره تغییراتی که سال 88 در کتابهای درسی ایجاد خواهد شد، توضیح داد: در دوره ابتدایی کتابهای قرآن پایه سوم ویژه طرح ارتقای آموزش قرآن، کتاب قرآن پایه چهارم و همچنین کتاب علوم پایه اول بر اساس مصوبه سال 84 هیات وزیران به عنوان «علوم و بهداشت» تغییر خواهد یافت.
ذوعلم درباره تغییرات کتابهای مقطع راهنمایی عنوان کرد: کتاب فارسی سال اول راهنمایی سال گذشته تغییر کرد و امسال نیز کتاب فارسی سال دوم راهنمایی به صورت سراسری، کتاب تعلیم و تربیت دینی اول راهنمایی، آمادگی دفاعی دختران در پایه سوم و درس هنر اول راهنمایی تغییر خواهند کرد.
وی همچنین درباره اجرای سه درس آزمایشی در مقطع راهنمایی یادآور شد: فارسی سوم راهنمایی، دینی دوم و زبان انگلیسی اول راهنمایی نیز به دلیل اشکالات فراوان از سال 88 به صورت آزمایشی تغییر خواهند یافت.
مشاور وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات دوره متوسطه اعلام کرد: کتاب ریاضی سال دوم متوسطه، منطق سوم علوم انسانی، جامعهشناسی(1) پایه دوم علوم انسانی نیز دوباره تالیف شدهاند.
وی افزود: در رشته علوم و معارف اسلامی بسیاری از کتابهای تخصصی این رشته تالیف نشده بودند و طبق برنامهریزی و با کمک مدارس اکنون هفت عنوان کتاب جدید تخصصی برای رشته علوم و معارف اسلامی تالیف شده است که سال 89 ارایه میشود.
حجتالاسلام ذوعلم با بیان این که «کتاب استانشناسی در پایه دوم جایگزین کتاب جغرافیای استان خواهد شد» افزود: این کتاب با توجه به نیازهای منطقهای، تاریخ، ادبیات و فرهنگ هر استان و با کمک مسوولان استانها اکنون در شش استان فارس، اصفهان، تهران، کردستان، قم و گیلان آماده شدهاند.
وی همچنین درباره کتابهای درسی دوره تربیت معلم خاطرنشان کرد: تالیف برخی از کتابهای تربیت معلم به بیش از بیست سال قبل برمیگردد و مطالب آنها به معنای واقعی کهنه بود. بنابراین کتاب درسی «برنامهریزی فرهنگی تربیتی»، «طراحی محصولات فناورانه»، «روش تدریس دینی دوره ابتدایی»، «کتابهای جهانبینی اسلامی(4 عنوان کتاب)»، «آشنایی با قانون اساسی»، «مکاتب سیاسی»، «کتاب تاریخ کشورهای اسلامی و روش تدریس قرآن دوره راهنمایی» و «بازیهای پرورشی» کامل تغییر کرده است.
وی همچنین یادآور شد: سالانه بیش از 250 عنوان کتاب در دفتر تالیف کتابهای درسی تالیف میشود و علاوه بر کتابهایی که تغییر کردهاند، بسیاری از کتابها نیز به صورت جزئی تغییر میکنند.
منبع خبر: خبرگزاری کتاب ایران (IBNA) تاریخ خبر: 13/2/88
سلام. من هم به نوبه ی خودم شهادت حضرت فاطمه(س) را به تمام شیعیان جهان و به خصوص در محضر مبارک امام زمان (ع) تسلیت عرض می کنم.